ČlánkyMagazínOvocie a zelenina

Baby špenát – zdravý, chutný, šťavnatý

Na pultoch našich obchodov sa začali objavovať rôzne zelené šaláty a čerstvé bylinky a to nielen na jar a v lete, ale aj v zimnom období. Skúste medzi nimi nájsť baby špenát – mladé šťavnaté lístky špenátu, ktoré spestria náš jedálniček. Oceníme to najmä v období, keď ešte v záhradke či na trhu nenájdeme čerstvú zeleninu.

Baby špenát môžeme použiť rôzne. Najjednoduchším spôsobom je primiešanie lístkov do zeleninových šalátov či zapečenie v chlebíku spolu so syrom, šunkou, pestom a ďalšími dobrotami.

Ak máte chuť pustiť sa do práce a uvariť niečo výnimočné, vyskúšajte recept na domáce talianske raviolli so syrom Riccotta, špenátom a šampiňónmi. Za domáce cestoviny s neodolateľnou plnkou, preliate šalviovým maslom, si určite vyslúžite obdiv všetkých hostí.

Recept na domáce talianske raviolli s Ricottou, špenátom a šampiňónmi

Ak máte trošku menej času, ale kombinácia cestovín a špenátu sa vám páči, možno práve vás zaujme recept na cestoviny s baby špenátom doplnené bohatou syrovou omáčkou.

Recept na cestoviny s baby špenátom

Ďalšou variáciou, ktorá sa hodí napríklad ako ľahšia letná večera, je úžasná kombinácia kozieho syra, špenátu a cvikly.

Plnené guľky z kozieho syra podávané s baby špenátom a opečenou cviklou

Rýchlo a jednoducho si môžete pripraviť omeletu so špenátom, ktorý ju spestrí už na prvý pohľad.

Špenátová omeleta ako tip na rýchlu večeru alebo obed

Baby špenát si vo vašej kuchyni určite nájde svoje miesto. Ak máte záľubu v záhradkárčení, s prichádzajucou jarou si môžete skúsiť špenát aj vypestovať, či už v záhradke, alebo na balkóne. V supermarketoch či hobby predajniach nájdete viacero druhov semienok.

Foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *