Cestoviny s hubovou omáčkou

Potrebujeme:

ľubovoľné cestoviny,
250 g húb (napr. šampiňóny),
250 ml smotany na varenie,
200 g tvrdého syra,
100 g masla,
provensálske korenie,
mleté čierne korenie,
soľ,
čerstvú bazalku,
hladkú múku na zahustenie.

Postup:

Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Huby nakrájame a opečieme na masle. Keď zmäknú, pridáme smotanu, nastrúhaný syr a varíme, kým sa syr  nerozpustí. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Pokiaľ sa vám omáčka zdá príliš riedka, môžete ju zahustiť trochou preosiatej múky. Ešte chvíľu povaríme a vypneme. Kto chce, môže nakoniec do omáčky pridať aj čerstvú bazalku.

Foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *