PR články a tlačové správyRecepty

Cibuľová omáčka

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 30 minút

Vystačí na: asi 4 poháre à 375 ml

 

Prísady:

  • 500 g bielej cibule
  • 500 g červenej cibule
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 1 PL cukru
  • 1 olúpané nastrúhané jablko
  • 150 ml červeného vínneho octu
  • 150 ml červeného vína
  • 2 zarovnané KL mletého zázvoru
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 balíček Gelfixu Extra 3:1 Dr. Oetker
  • 300 g cukru

Príprava:

 

  1. Na prípravu omáčky cibuľu olúpeme a nahrubo nakrájame. V hrnci rozpálime olej, vložíme cibuľu, osolíme a opečieme dozlatista. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Potom pridáme nastrúhané jablko a asi 5 minút pod pokrievkou podusíme. Pridáme ocot a víno a necháme zredukovať (odpariť). Nakoniec pridáme zázvor a cesnak.
  2. Obsah balíčku Gelfix zmiešame s cukrom, pridáme ku zmesi a povaríme ešte asi 5 minút.
  3. Prípadnú penu odeberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme dôkladne viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minut necháme stáť na viečku.

Tip: Cibuľová omáčka se výborne hodí ku grilovanému mäsu, paštétam a tvrdým syrom.

Sladkokyslá

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *