Dezerty a múčne jedláReceptySlané pečivoSyr a mliečne výrobky

Slaný tvarohový koláč

Suroviny na cesto:
300 g polohrubej múky
trochu mlieka
cukor a droždie na kvások
soľ
1 žĺtok
olej

Suroviny na plnku:
3 veľké zemiaky uvarené v šupke
100 g tvarohu
1 cibuľa
smotana
soľ, kôpor

Postup: Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme podkysnúť. Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, pretlačených zemiakov, orestovanej cibule, kôpru nasekaného nadrobno, soli a opatrným pridávaním smotany, aby vznikla hustá kaša. Cesto vyvaľkáme na vymastený plech, potrieme vrstvou plnky, popicháme vidličkou a pečieme pri 180°C cca 15 minút.

Foto: ilustračné, sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *