Citrónové kuracie prsia s fazuľkami
V lete máme stále väčší problém, čo uvariť na obed. Kvôli teplu nám chutí čoraz menej a našim chuťovým pohárikom zrazu nerozumieme a nevieme im ulahodiť. Potom je tu ešte iná stránka, a tou je, aby sa nám jedlo nepokazilo a nespôsobilo nám zdravotný problém. Pripravili sme si pre vás recept na citrónové kuracie prsia s fazuľkami, ktorý je veľmi ľahký, osviežujúci a na leto priam ako stvorený! Tak prečo ho nevyskúšať?
Na citrónové kuracie prsia s fazuľkami budeme potrebovať:
- ¼ hrnčeka hladkej múky
- 2-3 ks cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 Pl olivového oleja
- 500 – 600 g kuracích pŕs
- 3 Pl citrónovej šťavy
- ¼ hrnčeka medu
- 4 Pl studeného masla
- 1 citrón
- 400-500 g zelených fazuliek
Ako na to:
Citrónové kuracie prsia so zelenými fazuľkami sa pripravujú veľmi ľahko, tak poďme na to! V hlbokom tanieri zmiešajte múku, 1 roztlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Na panvici si rozpálime cca 2 polievkové lyžice oleja. Kuracie prsia obalíme v korenenej múke. Prebytočnú múku oklepeme, aby sa nám zbytočne na panvici nepripekala. Takto obalené prsia opečieme na rozpálenom oleji do zlatista z každej strany.
V samostatnej miske, zmiešame citrónovú šťavu s medom, pridáme zvyšný pretlačený cesnak a celú túto hmotu vylejeme ku kuracím prsiam na panvicu. Minútu-dve povaríme a odstavíme. Vyberieme kuracie prsia a do citrónovo-medovej omáčky primiešame studené maslo. Kuracie prsia naspäť položíme do omáčky a necháme odpočívať.
Pripravíme si novú panvicu, v ktorej zohrejeme olivový olej a položíme citrónové kolieska. Fazuľkám odrežte konce a prekrojte ich na polovicu. Pridáme ich k citrónom a aspoň 5 minút opekáme. Dochutíme soľou a čiernym korením. Voilá, citrónové kuracie prsia so zelenými fazuľkami sú hotové, dobrú chuť.
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.