Citrónové kuracie prsia s fazuľkami

V lete máme stále väčší problém, čo uvariť na obed. Kvôli teplu nám chutí čoraz menej a našim chuťovým pohárikom zrazu nerozumieme a nevieme im ulahodiť. Potom je tu ešte iná stránka, a tou je, aby sa nám jedlo nepokazilo a nespôsobilo nám zdravotný problém. Pripravili sme si pre vás recept na citrónové kuracie prsia s fazuľkami, ktorý je veľmi ľahký, osviežujúci a na leto priam ako stvorený! Tak prečo ho nevyskúšať? 

citrónové kuracie prsia s fazuľkami

Na citrónové kuracie prsia s fazuľkami budeme potrebovať: 

  • ¼ hrnčeka hladkej múky
  • 2-3 ks cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 Pl olivového oleja
  • 500 – 600 g kuracích pŕs
  • 3 Pl citrónovej šťavy
  • ¼ hrnčeka medu
  • 4 Pl studeného masla
  • 1 citrón
  • 400-500 g zelených fazuliek
citrónové kuracie prsia

Ako na to: 

Citrónové kuracie prsia so zelenými fazuľkami sa pripravujú veľmi ľahko, tak poďme na to! V hlbokom tanieri zmiešajte múku, 1 roztlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Na panvici si rozpálime cca 2 polievkové lyžice oleja. Kuracie prsia obalíme v korenenej múke. Prebytočnú múku oklepeme, aby sa nám zbytočne na panvici nepripekala. Takto obalené prsia opečieme na rozpálenom oleji do zlatista z každej strany. 

V samostatnej miske, zmiešame citrónovú šťavu s medom, pridáme zvyšný pretlačený cesnak a celú túto hmotu vylejeme ku kuracím prsiam na panvicu. Minútu-dve povaríme a odstavíme. Vyberieme kuracie prsia a do citrónovo-medovej omáčky primiešame studené maslo. Kuracie prsia naspäť položíme do omáčky a necháme odpočívať. 

Pripravíme si novú panvicu, v ktorej zohrejeme olivový olej a položíme citrónové kolieska. Fazuľkám odrežte konce a prekrojte ich na polovicu. Pridáme ich k citrónom a aspoň 5 minút opekáme. Dochutíme soľou a čiernym korením. Voilá, citrónové kuracie prsia so zelenými fazuľkami sú hotové, dobrú chuť.

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 🙂 Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *