Sardinková nátierka, ktorá vás prekvapí svojou chuťou
Sardinková nátierka je dobrota, ktorú určite pozná každý. Je výborná, lahodná a najmä veľmi zdravá. Táto pomazánka nám pripomína detstvo, školskú desiatu a nalepenú desiatovú servítku po obvode rožka… Vybavujú sa aj vám tieto spomienky? 🙂
Sardinky, tuniak, skrátka ryby, ktoré by ste určite nemali vynechávať zo svojho jedálnička, pretože sú prirodzeným zdrojom omega-3 mastných kyselín. Tieto kyseliny sú prospešné pre mozgovú činnosť a pomáhajú napríklad aj brzdiť priebeh kardiovaskulárnych chorôb či reumatických ochorení. Práve ryby sú prírodným živočíšnym zdrojom omega-3 kyselín, preto by mali byť zdravým základom nášho jedálnička.
Sardinková nátierka dodá vášmu telu to, čo potrebujete vo veľmi chutnom prevedení. Za krátky čas s čo najmenej surovinami si dokážete pripraviť výbornú domácu pomazánku, ktorá je vhodná na raňajky, desiatu, olovrant či večeru. Skúsite?
Čo budeme potrebovať:
- 1 konzervu sardiniek v oleji
- 65 g zmäknutého masla
- 1 menšia cibuľka
- 2 PL horčice
- soľ
- čierne korenie
Ako na to:
Cibuľku si nakrájajte na drobno, všetky suroviny vložte do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom do jemnej hmoty. Fantázii sa medze nekladú a aj do tohto receptu môžete pridať to, čo máte najradšej. Namiesto horčice môžete skúsiť aj tatársku omáčku alebo pridať pár kvapiek citrónovej šťavy. Voilá, sardinková nátierka je hotová!
Domáca nátierka je výborná s čerstvým pečivom alebo hriankami. Podávať ju môžete s nakrájanou jarnou cibuľkou a paradajkami. Možno už aj vy patríte medzi tých, ktorí zvládnu svojej rodinke upiecť skvelé domáce pečivo – skúste ho podávať so sardinkovou pomazánkou a uvidíte, ako zachutí každému v domácnosti.
Ak máte záujem pripraviť si také domáce tapas, teda rôznorodé jednohubky, sardinková nátierka môže byť sprevádzaná napríklad avokádovo-vajíčkovou pomazánkou či cícerovou nátierkou.