HovädzieMäsoRecepty

Domáci hamburger

Určite už väčšina z vás podľahla pokušeniu z fast foodov. Neuškodí, ak si raz za čas dáte jeden hamburger. Pripraviť si ho však môžete aj doma. Len to nepreháňajte 🙂

Potrebujeme:

Mäsové placky:
500 g mletého hovädzieho mäsa,
50 g strúhanky,
1 strúčik cesnaku,
1 cibuľu,
2 vajcia,
3 PL masla alebo oleja,
mleté čierne korenie,
soľ,

Obloha:
4 listy hlávkového šalátu,
2 paradajky,
zopár koliesok šalátovej uhorky (alebo nakladané),
1 cibuľu,
4 ks plátkového syra,
kečup / horčicu / majonézu (podľa chuti),

4 sezamové žemle.

Postup:

Najprv ošúpeme cibule. Jednu nakrájame na tenké kolieska a dáme bokom, druhú nakrájame na kocky a spolu s pretlačeným cesnakom opražíme na masle. Pridáme k mäsu, prisypeme aj strúhanku, korenie, soľ, spojíme vajíčkami a vypracujeme hmotu. Z nej vytvarujeme 4 placky a opečieme ich na panvici. Žemle rozkrojíme na polovice. Všetky časti, spodné aj vrchné, potrieme buď kečupom, horčicou alebo majonézou. Kto chce, môže dať zo všetkého trošku. Na to položíme listy šalátu, následne teplé mäsové placky, plátkový syr, kolieska paradajky, uhorky aj cibule. Prikryjeme vrchom žemle a môžeme sa pustiť do jedenia.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *