Cviklový šalát s rukolou a parmezánom

Cvikla, rukola a parmezánom – skvelá kombinácia chutí, ktorú si zamilujete na prvé sústo. Tento rýchly a jednoduchý cviklový šalát môžete konzumovať len tak, alebo si ho pridať ako prílohu ku grilovanému mäsu alebo tofu. Je veľmi ľahký. Intenzívna cviklová chuť spolu so zaujímavou chuťou rukoly vytvorí kombináciu, ktorá chutí neuveriteľne. Vyskúšajte si pripraviť túto zdravú zeleninovú lahôdku plnú vitamínov a chutí podľa nášho receptu.

Na cviklový šalát s rukolou budeme potrebovať: 

  • 2 väčšie cvikly 
  • 1 balenie rukoly 
  • parmezán
  • 1 hrsť vlašských orechov (môžete vynechať) 
  • 4 Pl olivového oleja 
  • 6 ks červených reďkoviek 
  • soľ
  • mleté čierne korenie 

Ako na to: 

Šalát začneme prípravou cvikly, ktorú si najprv uvaríme. Následne ju nakrájame na tenké plátky. Pridáme k nej umyté a nakrájané reďkovky a umytú rukolu. Všetko spolu dobre premiešame a prilejeme ešte olivový olej. Celú zeleninovú zmes osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a znova všetko premiešame. Na záver pridáme do šalátu nastrúhaný alebo na kocky nakrájaný parmezán. Na vrch šalátu pridáme nadrobno nasekané vlašské orechy. Voilá, cviklový šalát s rukolou a parmezánom je hotový. Šalát podávame s čerstvým celozrnným pečivom. Dobrú chuť. 

cviklový šalát

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám cviklový šalát s rukolou a parmezánom chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *