HydinaMäsoReceptyZelenina

Kurča dusené na zelenine

Potrebujeme:
80 g mrkvy, 70 g karfiolu, 70 g kalerábu, 50 g zeleru, 50 g hrášku, 3 lyžice masla, 1 kurča, 1 cibuľa, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžička hladkej múky, soľ, voda, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Postup:
Kurča naporciujeme, na masle speníme postrúhanú cibuľu a pridáme kurča. Potom ho osolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou, pridáme na pásy pokrájanú mrkvu, kaleráb, zeler a prikryté dusíme. Keď kurča trochu zmäkne, pridáme vylúpaný hrášok, na ružičky rozobratý karfiol a necháme dusiť. Keď kurča so zeleninou úplne zmäkne, všetko zaprášime múkou, krátko povaríme a potom pridáme paradajkový pretlak. Nakoniec pridáme pokrájanú petržlenovú vňať. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi na akýkoľvek spôsob.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *