MäsoRecepty

Fašírky s mrkvou

Ak občas mávate v domácnosti problém s nejedením zeleniny, fašírky sú cestou, ako prepašovať mrkvu do každého žalúdka 🙂 Navyše si ich môžete pripraviť viac a zasýtia vás aj na večeru alebo na ďalší deň.

Potrebujeme:

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 – 3 mrkvy (my sme si nastrúhali mrkvy trochu viac, nepoužili sme všetku)
  • 2 krajce chleba alebo rožok
  • 1,5 dc mlieka
  • 2 vajcia
  • polovicu cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • červenú papriku

Postup

Pečivo namočíme do mlieka, aby ho poriadne vsiaklo. Mrvku nastrúhame na jemno. K mletému mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, okoreníme, pridáme mrvku aj rozmáčané pečivo. Všetky ingrediencie spolu premiešame.

Rúru si vyhrejeme na 180 až 200 stupňov a z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 až 40 minút.

Ako prílohu môžeme podávať zemiačiky, ktoré pred smažením na oleji necháme postáť 30 minút v miske s olejom a korením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *