Fotorecept: Škoricovo egrešové linecké pečivo
Potrebujeme:
320g hladkej múky
200g palmarinu (masla)
100g práškového cukru
1 žĺtok
citrónová kôra
3 KL škorice
egrešový džem
práškový cukor
Postup:
1. Múku, cukor, žĺtok, maslo a citrónovú kôru zmiešame dokopy a vytvoríme cesto.
2. Vytvarované cesto posypeme škoricou a ešte raz premiesime aby sa škorica poriadne premiešala s cestom.
3. Cesto následne vyvaľkáme na asi 3 mm, priebežne podsypujeme múkou aby sa nám neprilepilo k pracovnej doske.
4. Pomocou vykrajovačiek vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme na vymastený plech. Z jednej dávky nám vyjde 90 ks to znamená nakoniec 15 ks hotového pečiva. Pečieme 8 minút pri 180°C.
5. Jednotlivé koláčiky potrieme egrešovým džemom poprípade ríbezľovým a spojíme.
6. Hotové obalíme z oboch strán v práškovom cukri. Dáma na tanier a môžeme jesť. DOBRÚ CHUŤ!