Dezerty a múčne jedláRecepty

Gaštanové pyré so šľahačkou

V hlavnej úlohe – gaštanové pyré

Nenápadné balenie pripomínajúce maslo v mraziacich pultoch obchodov, síce príliš nenapovedá, no môžete ním vyčariť rýchle a chutné dezerty. Gaštanové pyré je už hotovou zmrazenou zmesou olúpaných uvarených jedlých gaštanov s cukrom a rumovou arómou, ktorú nemusíte robiť doma a ktorá zaiste poteší všetkých maškrtníkov ako aj unavené gazdinky rýchlou a vskutku nenáročnou prípravou.

Gaštanové pyré sa dá pripraviť na množstvo spôsobov, vhodné je nielen samostatne ale hodí sa aj do plniek tort, koláčov, pudingov…fantázii sa medze nekladú.

Ak máte chuť na netradičnú sladkú pochúťku, vyskúšajte:

Gaštanové pyré so šľahačkou

Potrebujeme:
balenie gaštanového pyré,
smotanu na šľahanie,
čokoládu

Postup:
Gaštanové pyré čiastočne rozmrazíme (nie úplne, aby sa nám dobre strúhalo) a na strúhadle na hrubo nastrúhame. Vložíme do pripravených pohárov, alebo misiek. Na vrch dáme šľahačku, ktorú posypeme nastrúhanou čokoládou.

Tip: Pre všetky recepty s gaštanovým pyré platí: ak ho chcete intenzívnejšie a chutnejšie, pokvapkajte ho pred ďalším spracovaním rumom.

PS: Nenechajte sa oklamať a trpezlivo si prečítajte zloženie gaštanového pyré, ktoré ste sa rozhodli kúpiť. Niekedy sa totiž stane, že pre podobnú chuť sa do pyré často nedostanú pravé jedlé gaštany ale uvarená fazuľa.

Autor a foto: Lenka Dutková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *