Grilované banány
Po dobrom hlavnom jedle sa vždy v žalúdku nájde ešte miesto na nejaký ten sladký dezertík. Ak v tomto letnom období väčšinu času grilujete, máme pre vás super nápad, ako si ugrilovať banán. Tento recept je veľmi jednoduchý a vyzerá a chutí výborne.
Na grilované banány budeme potrebovať:
- 1-2 lyžičky trstinového cukru (môžete použiť aj med)
- ¼ Čl mletej škorice 2 zrelé banány
- 4 Pl nasekanej tmavej čokolády (aspoň 60 % )
- 2 hrste nasekaných vlašských orieškov
- rastlinný olej na potretie roštu
Ako na to:
V miske zmiešame cukor so škoricou, poriadne premiešame a odložíme na bok. Banány pozdĺžne rozrežeme tak, aby okolo nich ostala neporušená šupka – vzniknú tak 4 banánové lodičky. Na stredne rozpálenom grile opekáme 2 – 3 minúty banány rezom nadol priamo na rošte, ktorý si pred tým potrieme olejom. Takto otočené grilované banány budú mať na sebe zlaté prúžky od roštu. Pokiaľ máte gril s poklopom, určite ich počas grilovania prikryte.
Banány otočte, a posypte ich škoricovým cukrom a opekajte zakryté (buď poklopom alebo alobalom) asi 5 minút, aby cukor pekne skaramelizoval a šupka sa pekne oddeľovala. Takto grilované banány položte rezom nahor na tanier a posypte čokoládou a orieškami. Nechajte chvíľu postáť, aspoň jednu minútu aby banán trošku vychladol. Podávať môžete so šľahačkou, poliate topingom alebo vaječným likérom. Dobrú chuť.
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.