HovädzieMäsoRecepty

Hovädzí tatarák

Buď je milovaný alebo nenávidený, resp. ani neochutnaný. Ak patríte k labužníkom, mali by ste ho vyskúšať. Recept postačí na 2-4 porcie.

Potrebujeme:

400 g hovädzej sviečkovice,
2 vajcia,
1 cibuľu,
2 strúčiky cesnaku,
1 PL plnotučnej horčice,
1 PL kečupu,
1 lyžička worcestrovej omáčky,
1 lyžička mletej červenej papriky,
1 lyžička mletého čierneho korenia,
1 lyžička mletej rasce,
1 lyžička soli.

Postup:

Mäso dva až trikrát pomelieme alebo naškriabeme nožom. Pridáme k nemu nejemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, horčicu, kečup, worchestrovú omáčku, soľ, korenie, papriku, a rascu. Nakoniec pridáme žĺtky, všetko poriadne premiešame a dáme do chladničky.
Podávame s hriankami, cibuľou a cesnakom.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *