HovädzieMäsoRecepty

Hovädzie na smotane

Potrebujeme:
400 g hovädzieho mäsa (sviečkovice), 80 g koreňovej zeleniny, 2 lyžice oleja, 2 dl kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľa, bobkový list, soľ, celé čierne korenie, voda

Postup:
Mäso si opečieme na tuku, pridáme nakrájanú cibuľu a necháme ju speniť. Potom pridáme nakrájanú zeleninu, soľ, korenie, bobkový list, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso zmäknuté, prilejeme kyslú smotanu rozmiešanú s múkou a povaríme. Uvarenú šťavu pretrieme cez sitko a vylejeme na pokrájane mäso. Podávať môžeme s knedľou alebo s cestovinami.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *