HovädzieMäsoRecepty

Hovädzia roláda

Potrebujeme:
400 g hovädzieho mäsa, 3 lyžice oleja, 1 cibuľa, soľ, voda

Na plnku potrebujeme:
40 g zeleného hrášku, 40 g salámy, 1 lyžica ryže, 1 vajce, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, voda

Postup:
Najprv si pripravíme plnku tak, že ryžu opražíme na oleji, osolíme, zalejeme vodou a dusíme. K poloudusenej ryži pridáme zelený hrášok a dodusíme. Nadrobno posekanú salámu opečieme na tuku, pridáme vajce, zamiešame a upražíme. Pridáme k ryži a okoreníme čiernym korením. Väčší plátok hovädzieho mäsa si naklepeme, osolíme, položíme naň pripravenú plnku, zrolujeme a previažeme. Opečieme na tuku, pridáme postrúhanú cibuľku, spolu opražíme, podlejeme vodou a dusíme. Po udusení vyberieme, odstránime niť a pokrájame. Nakoniec šťavu zapražíme múkou, povaríme a prilejeme k mäsu.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *