PolievkyReceptyStrukoviny

Hrachová polievka

Potrebujeme:
200 g hrachu, 2 strúčiky cesnaku, 1,25 l vody, 1 lyžica oleja, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 1/2 lyžičky mletej rasce, petržlenová vňať, opečené kocky chleba

Postup:
Hrach, ktorý sme predtým namočili zalejeme vodou a varíme domäkka. Po uvarení necháme hrach vychladnúť a potom ho aj s vývarom rozmixujeme. Nasekanú cibuľu speníme na rozpálenom oleji, zasypeme múkou a pražíme. Zriedime s vodou a premiešame. Následne pridáme hrachové pyré, korenie, soľ a varíme. Podľa potreby môžete polievku zriediť s vodou alebo vývarom. Hrachovú polievku dochutíme rozpučeným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Poddávať môžeme s kockami opečeného chleba.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *