HovädzieMäsoRecepty

Hovädzia pečienka na víne

Potrebujeme:
400 g hovädzieho mäsa, 30 g mrkvy, 20 g údenej slaniny, 20 g zeleru, 20 g petržlenu, 2 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 1 cibuľa, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 dl červeného vína, 1 lyžica cukru, citrónová kôra a šťava, celé čierne a nové korenie, bobkový list, soľ

Postup:
Najprv si mäso upečieme na horúcom oleji, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, zeleninu, citrónovú kôru, korenie, pokrájanú slaninu a všetko spolu popražíme. Potom osolíme, pridáme paradajkový pretlak rozriedený vodou a prikryté podusíme. Keď už máme mäso mäkké, vyberieme ho, šťavu zahustíme nasucho opraženou múkou, povaríme, pridáme cukor, citrónovú šťavu, víno a precedíme cez sitko na pokrájané mäso. Podávať môžeme s ryžou, makarónmi alebo knedľou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *