Hrnčekové lievance s makom
Mäkké a nadýchané. Takto geniálne vyzerajú a ešte lepšie chutia hrnčekové lievance. Cesto si pripravíte raz-dva. Stačí vám jeden hrnček, dve misky a pár správnych ingrediencií, ktoré dodajú lievancom tú správnu chuť a raňajky sú hotové.
Samotný recept na lievance nie je zložitý, len pri tom množstve vecí, ktoré vám prúdia hlavou si ho jednoducho nezapamätáte. Skúste tento rýchly a jednoduchý hrnčekový recept 😉
Na hrnčekové lievance s makom budeme potrebovať:
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 Pl cukru
- ½ hrnčeka hladkej múky
- ½ hrnčeka polohrubej múky
- 3 Čl kypriaceho prášku do pečiva
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- ¼ Čl soli
- 2 Pl mletého maku
- 2 hrnčeky plnotučného mlieka
- 2 veselé vajíčka
- 3 Pl rozpusteného masla
- 1 Pl olej
- 2 Pl citrónovej šťavy
- olej na potretie
Ako na to:
Na začiatok si rozpustíme maslo a necháme jemne vychladnúť. V miske si zmiešame cukor, citrónovú kôru, múku, kypriaci prášok, soľ a mak. V druhej miske si zmiešame všetky tekuté ingrediencie, teda mlieko, maslo, vajíčka a citrónovú šťavu a všetko dobre premiešame. Následne spojíme sypkú zmes s tekutou a dôkladne remiešame, aby sa nám všetky chute dobre spojili. Zmiešaním všetkých ingrediencií nám vznikne pekné hladké cesto. Hotové cesto necháme chvíľu odpočívať, aspoň 15 minút. Rozpálime si panvicu, ktorú potrieme olejom, alebo maslom a začneme opekať lievance. Voilá, hotové hrnčekové lievance sú na svete. Môžete ich podávať poliate medom alebo javorovým sirupom. Dobrú chuť.
Páčili sa vám tento recept na hrnčekové lievance s makom? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Dajte nám do komentára vedieť, ako vám lievance s makom chutili 😉 Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.