Huby zapečené so zemiakmi
Potrebujeme:
750 g zemiakov, 400 g čerstvých húb, 200 ml sladkej smotany, 100 ml vývaru, 3 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 1 väčšia cibuľa, štipka nastrúhaného muškátového orieška, petržlenová vňať, maslo na vymastenie zapekacej misy
Postup:
Do vymastenej zapekacej misy poukladáme časť ošúpaných zemiakov nakrájaných na plátky. Na ne dáme vrstvu na plátky pokrájaných húb, ktorú posypeme trochou nadrobno pokrájanej cibule a cesnaku. Pridáme soľ a korenie, a vytvoríme ďalšiu vrstvu zo zemiakov. Takto vrstvy striedame, kým nespotrebujeme všetky suroviny. Povrch zalejeme smotanou rozšľahanou s vajcami, vývarom, muškátovým orieškom a posypeme petržlenovou vňaťou. Zapekáme v rozohriatej rúre, kým zemiaky nezmäknú a neutvorí sa zlatistá kôrka.
Ilustračné foto: sxc.hu