Jahodový koláč
Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 70g práškového cukru, 150g masla, 2 žĺtky, 3 lyžice šľahačkovej smotany, kôra z polovice citróna, soľ, jahody
Okrem toho potrebujeme na prípravu piškótoveho cesta: 70g práškového cukru, 70g múky, 3 vajcia
Postup: Múku premiešame s cukrom a štipkou soli, pridáme citrónovú kôru, maslo, žĺtky a smotanu. Vypracujeme cesto a dáme ho na dve hodinky odpočívať do chladničky. Cesto vyvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a zapečieme. Na upečené cesto poukladáme očistené umyté jahody, zalejeme piškótovým cestom a pečieme. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
Príprava piškótového cesta: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme sneh vyšľahaný z bielkov, múku a jemne premiešame.