Dezerty a múčne jedláRecepty

Jahodový koláč

Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 70g práškového cukru, 150g masla, 2 žĺtky, 3 lyžice šľahačkovej smotany, kôra z polovice citróna, soľ, jahody

Okrem toho potrebujeme na prípravu piškótoveho cesta: 70g práškového cukru, 70g múky, 3 vajcia

Postup: Múku premiešame s cukrom a štipkou soli, pridáme citrónovú kôru, maslo, žĺtky a smotanu. Vypracujeme cesto a dáme ho na dve hodinky odpočívať do chladničky.  Cesto vyvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a zapečieme. Na upečené cesto poukladáme očistené umyté jahody, zalejeme piškótovým cestom a pečieme.  Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.

Príprava piškótového cesta: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme sneh vyšľahaný z bielkov, múku a jemne premiešame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *