Karlovarský knedlík

Doprajte si ako prílohu k mäsku karlovarský knedlík. Jeho príprava nie je vôbec zložitá a je bez kysnutia. Stačí nám trochu staršieho pečiva a pár ingrediencií, ktoré má väčšina z nás vždy poruke.

Potrebujeme:

250 g pečiva (žemle, rožky, chlieb)
200 ml mlieka
100 g polohrubej múky
2 vajcia
soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, muškátový oriešok

Postup:

Pečivo nakrájame na malé kocky, rozprestrieme na plech a dáme na chvíľku zapiecť (stačí 5-10 minút na 200 °C). Pečivo presypeme do misy, zalejeme mliekom, primiešame žĺtka, múku, soľ, korenie a necháme 15 minút odpočívať. Vmiešame sneh z bielkov. Hmotu dáme do sáčku na tlačenku, do igelitového vrecka alebo zavinieme do potravinovej fólie, ktorú sme predtým potreli olejom. Uzatvoríme (myslime na to, že knedlík nám pri varení trošičku narastie) a varíme vo vriacej vode 25 minút. Po uvarení vyberieme, sáčok alebo fóliu prepichneme a po chvíľke odbalíme.

Recept sme vyskúšali aj my. A ako to dopadlo? Je vynikajúci! 🙂

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *