BravčovéMäsoRecepty

Koložvárska kapusta

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany,
400 g bravčového mäsa,
100 g klobásy,
100 g ryže,
50 g cibule,
30 g masla,
20 g údenej slaniny,
20 g masla na opraženie ryže,
2,5 dl kyslej smotany,
1 strúčik cesnaku,
mletá červená paprika,
mleté čierne korenie,
soľ.

Postup:

Nakrájanú kapustu podlejeme a dusíme do mäkka. Na masle speníme pokrájanú cibuľku, pridáme mletú červenú papriku, posekaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ, dobre umyté a zomleté mäso a podusíme. Na kocky pokrájanú slaninu si opražíme a opečieme na nej na kolieska nakrájanú klobásu. Umytú ryžu si opražíme na masle, osolíme, zalejeme vodou a dusíme kým nezmäkne. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu udusenej kapusty, udusené zomleté mäso, opečenú klobásu, udusenú ryžu, zakryjeme zvyšnou kapustou a nakoniec zalejem smotanou. Takto pripravenú koložvársku kapustu dusíme v rúre. Môžeme podávať so zemiakmi alebo s chlebom.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *