HubyHydinaMäsoRecepty

Kuracie prsia na šampiňónovej omáčke

Chýba vám inšpirácia, čo variť na obed? Máme pre vás pripravený skvelý recept! Kuracie prsia sú vždy dobrý nápad. Ak ich obohatíte o šampiňónovú omáčku, stanú sa vaším obľúbeným jedlom. Tento recept patrí v našej domácnosti medzi obľúbené jedlá, ktoré sa nebojíme servírovať aj v nedeľu. Chutné, relatívne rýchle a výdatné kuracie prsia a šampiňóny sa postarajú o to, že vaša domácnosť bude voňať po delikátnom obede. Ako prílohu odporúčame pridať pečené zemiaky v šupke. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si obed podľa nášho receptu 😉

Na kuracie prsia na šampiňónovej omáčke budeme potrebovať:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 300 g čerstvých šampiňónov 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšiu cibuľu alebo šalotku 
  • 4 Pl masla
  • 1 Pl olivového oleja
  • ½ šálky bieleho vína
  • ½ šálky kuracieho vývaru alebo bujónu
  • 125 ml smotany na varenie
  • štipku tymiánu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať

Ako na to:

Kuracie prsia si umyjeme a pozdĺžne rozrežeme na polovice. Zľahka ich naklepeme a osolíme, okoreníme a rozotrieme prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak. Takto okorenené ich necháme postáť aspoň hodinu pred tým, ako ich začneme tepelne upravovať.

Vo väčšej panvici si roztopíme dve polievkové lyžice masla s olivovým olejom. Na rozpálenom tuku začneme smažiť mäso z oboch strán, približne 5 až 7 minút. Hotové smažené mäso vyberieme na tanier a do panvice pridáme ešte jednu lyžicu masla. Ako sa nám smaží mäso, medzi tým si nadrobno nakrájame cibuľu a šampiňóny, ktoré pridáme do panvice. Smažíme aspoň 5 minút kým cibuľa naberie peknú bielu farbu. Opatrne prilejeme víno a kurací vývar, dobre premiešame a necháme prejsť varom. Následne pridáme smotanu na varenie a dochutíme tymiánom a opäť necháme za stáleho miešania zovrieť. Hotové kuracie prsia na šampiňónovej omáčke môžeme podávať ozdobenou najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!

kuracie prsia na šampiňónovej omáčke

Páči sa vám recept na kuracie prsia na šampiňónovej omáčke? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *