Dezerty a múčne jedláRecepty

Koláčiky „volské oká“

Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 15 minút

Prísady:

Na mrveničku:
130 g hladkej múky
60 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
80 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na cesto:
500 g hladkej múky
1 balíček Droždia Dr.Oetker
50 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 vajce
180 ml vlažného mlieka
80 g rozpusteného vychladnutého masla alebo margarínu

Na náplň:
1 marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 480 g)
2 balíčky (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
500 ml mlieka
40 g cukru

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie
papier na pečenie
sitko

Príprava:
1. Na prípravu mrveničky zmiešame v mise múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.
2. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, droždie, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý ostrým nožom nakrájame na 24 kúskov. Kúsky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a prstom roztiahneme na placky s priemerom asi 8 cm.
3. Na náplň necháme marhule odkvapkať na sitku. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale, avšak iba s 500 ml mlieka a s 40 g cukru.
4. Na každý koláčik nanesieme 1 PL pudingu, posypeme mrveničkou a doprostred každého koláčika položíme polovicu marhule reznou stranou nadol.
5. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 15 minút

TIP: Koláčiky môžeme po upečení posypať Škoricovým cukrom Dr.Oetker.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *