HydinaMäsoRecepty

Kuracie stehná na karí

Potrebujeme:

4 kuracie stehná,
1 cibuľa,
1 lyžica oleja,
1 lyžička karí korenia,
trochu vývaru,
1 lyžica hladkej múky,
250 ml smotany,
12 mandlí,
soľ.

Postup:

Cibuľu najprv nakrájame nadrobno a speníme ju na rozpálenom oleji. Kuracie stehná trochu narežeme a pridáme k cibuli, krátko pečieme. Osolíme, pridáme karí korenie, podlejeme vývarom, prikryjeme a necháme dusiť, kým mäso nezmäkne. Občas podlejeme. Následne mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou, zalejeme vývarom a necháme variť. Pridáme smotanu a zohrejeme. Precedíme, do omáčky pridáme olúpané mandle a mäso. Podávať môžeme s ryžou alebo opečenými zemiakmi.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *