Kuracie stehná s mandľovou plnkou
Potrebujeme:
4 kuracie stehná, 2 lyžice masla, 1 lyžica oleja, soľ
Na plnku potrebujeme:
50 g mandlí, 2 žemle, 1 vajce, 1 lyžica smotany, soľ, mleté biele korenie
Postup:
Najprv si nakrájame žemle na drobné kocky, pridáme nasekané a olúpané mandle, vajce, smotanu, soľ, mleté biele korenie a všetko dôkladne premiešame. Prstami uvoľníme kožu na kuracích stehnách a lyžicou vkladáme plnku, kožu jemne pritlačíme k plnke. Stehná osolíme, poukladáme do pekáča s olejom a maslom. Mierne podlejeme, vložíme do pekáča a za občasného polievania výpekom a prípadného podlievania pečieme domäkka. Podávať môžeme s varenými zemiakmi.
Ilustračné foto: pixabay.com