Ľahký opitý Izidor
Vychutnajte si obľúbený koláč s veselým názvom opitý Izidor. Ako hovorí KLASIK: Najlepšie gazdinky používajú svoj UM
Ingrediencie
3 vajcia,
100g kryštálového cukru,
100g múky,
250g orechov,
2 PL kakaa,
200g práškového cukru,
0,5 dcl Klasik Tuzemský Um Špeciál,
0,5 dcl mlieka,
300g masla,
2 PL ríbezľového džemu,
200g horkej čokolády.
Postup prípravy
1. Bielka od žĺtkov oddelíme. Žĺtka s cukrom vyšľaháme na nadýchanú penu. Pridáme 100g múky, 50g orechov a 2 lyžice kakaa. Všetko spolu jemne zamiešame. Ak je cesto príliš husté, môžeme pridať trochu vody.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Pripravené cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do trúby piecť na 20 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je korpus hotový, necháme ho vychladnúť, vrchnú „šupku“ odstránime a natrieme ríbezľovým džemom (ak by sme vrchnú vrstvu neodstránili, džem by nevsiakol do korpusu a ostatné vrstvy by sa mohli zošmyknúť).
3. V miske zmiešame 200g mletých orechov, 0,5dcl rumu a 0,5dcl zovretého mlieka spolu so 100g práškového cukru a pripravíme prvú plnku. Orechovo-rumovú plnku natrieme na korpus s vrstvou ríbezľového džemu.
4. Druhú plnku pripravíme z 250g zmäknutého masla, 100g roztopenej čokolády a 100g práškového cukru. Všetko spolu vyšľaháme do nadýchaného krému, ktorý navrstvíme na orechovú plnku. Pripravený koláč dáme schladiť do chladničky.
5. Kým koláč chladne, pripravíme vo vodnom kúpeli čokoládovú polevu z 200g horkej čokolády a 50g masla. Hotovú polevu nalejeme na koláč, uhladíme a necháme stuhnúť.