ReceptyRybyVianoce

Losos na masle

Potrebujeme:
80 – 100g lososa, 8 dg masla, soľ, voda, zelená petržlenová vňať, citrónová šťava

Postup:
Očisteného lososa osolíme, položíme ho na plech, pridáme maslo, 2 lyžice vody, a pečieme približne 20 minút. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou a podľa potreby prilievame malé množstvo vody. Po upečení ho vyberieme, do šťavy pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu z dôkladne umytého citróna a pripravenú omáčku nalejeme na rybu. Podávať môžeme s varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.

Namiesto lososa môžete použiť kapra, zubáča, sumca, pstruha alebo šťuku.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *