Makové lievance s višňami a šľahačkou
Mäkké makové obláčiky poliate sladkokyslým višňovým sirupom. och, toto je čistá láska. A keďže sa blíži Valentín – sviatok všetkých zamilovaných, tento recept je ideálnym tipom, ako vyjadríte svojej milovanej polovičke svoje city.
Makové lievance sú na to ako stvorené. Jemné mäkké lievančeky poliate sirupom s dokonale vanilkovou šľahačkou a kúskami višní na vrchu. Ak potrebujete ešte trošku viac hedonismu, nastrúhajte na vrch šľahačky horkú čokoládu. Tk čo, presvedčili sme vás na ne? Poďme si predstaviť teDobrú chuť 😉
Na makové lievance s višňami a šľahačkou budeme potrebovať:
- 1 vanilkový cukor
- 1.5 hrnčeka hladkej múky
- ½ hrnčeka polohrubej múky
- 3 Čl kypriaceho prášku do pečiva
- ¼ Čl soli
- 2 Pl mletého maku
- 1 Pl medu
- 2 hrnčeky plnotučného mlieka
- 2 vajíčka
- 3 Pl roztopeného masla
- 7 dcl višňového alebo čerešňového kompótu
Vanilková šľahačka:
- 2 tégliky smotany na šľahanie
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 Čl vanilkového extraktu
Ako na to:
Najprv si pripravíme makové lievance. V jednej miske si zmiešame vanilkový cukor, hladkú múku, polohrubú múku, kypriaci prášok, soľ a mak. V druhej miske zmiešame všetky tekuté ingrediencie a teda mlieko, vajcia, med a rozpustené maslo. Všetko spolu dobre zamiešame a do tekutej zmesi primiešavame sypkú zmes., kým nám nevznikne hladké a nadýchané cesto. Hotové cesto necháme aspoň 15 minút odpočívať. Rozhorúčime si panvicu, ktorú si potrieme olejom a z oboch strán dozlatista opekáme malé lievance.
Čerešňový kompót aj so sirupom vylejeme do hrnca a necháme na miernom plameni dusiť aspoň 15 minút. Medzitým si pripravíme vanilkovú šľahačku. Do smotany na šľahanie pridáme vanilkový cukor a vanilkový extrakt. Zmes vyšľaháme do mäkkej peny. makové lievance podávame poliate čerešňovým sirupom a vanilkovou šľahačkou. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám makové lievance s višňami chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.