Hruškový koláč s makom

Niet nad rýchly a skvelý recept na chutný koláč. Jasné, koláč k nedeľnej kávičke predsa nesmie chýbať a tak sme si pre vás pripravili zaujímavú kombináciu, ktorá sa k jesennej sezóne priam pýta. Okúste chuť jesene a pripravte si hruškový koláč s makom podľa nášho receptu. 

Hrušky spolu so slivkami sú moje obľúbené ovocie. Môžete k nim pridať kopec vanilky a škorice a chutia mimoriadne skvel. Minule ste sa mohli presvedčiť, že slivky a mak tvoria výnimočne chutnú kombináciu. Dnes sa môžete presvedčiť o tom, že hrušky s makom je ešte oveľa lepšie kombo, ako si myslíte. 

hruškový koláč s makom

Na hruškový koláč s makom budeme potrebovať:

  • 2 veselé vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 Pl oleja
  • 100 ml hruškového džúsu (alebo mlieka)
  • 3 Pl mletého maku
  • 150 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 4 zrelé hrušky
  • hnedý cukor na posypanie
  • maslo na potretie

Ako na to:

Koláč je skutočne jednoduchý a celá jeho príprava aj s pečením vám zaberie asi 45 minút. Začneme teda jeho prípravou. V miske si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Potom primiešame olej a hruškový džús alebo mlieko. Premiešame a pridáme pomletý mak a preosiatú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Hrušky ošúpeme, rozpolíme a odstránime jadrovník. Každú polovicu narežeme ostrým nožom na tenké plátky. Nie úplne dokonca, aby sa nám hruška nerozpadla.

Cesto si prelejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pešenie. Na vrch cesta poukladáme rovnomerne narezané hrušky a každú jednu potrieme roztopeným maslom a posypeme cukrom. V tomto kroku sa môžete odviazať a hrušky posypať vanilkovým alebo škoricovým cukrom. Hruškový koláč s makom pečieme pri teplote 180 °C približne 35 minút.  Voilá, hruškový koláč je hotový. Môžeme ho podávať ešte teplý spolu so smotanou. Dobrú chuť!

hruškový koláč s makom

Páči sa vám recept na hruškový koláč s makom? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *