Dezerty a múčne jedláRecepty

Lemon tart na veľkonočnú pohodu

 

Lemon tartStredná obtiažnosť

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 15 + 30 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:

130 g polohrubej múky

40 g práškového cukru

½ KL soli

120 g zmäknutého masla alebo margarínu

2 vajcia

Na náplň:

200 g nátierkového masla

90 g cukru

1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

šťava z 2 citrónov

2 vajcia

1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker

Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker

Na ozdobenie:

300 g kyslej smotany

1 chemicky neošetrený citrón

lístky mäty alebo medovky

Ešte potrebujeme:

koláčovú formu (Ø 27 cm)

elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia

a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rovnomerne nanesieme na dno a na okraje vymastenej a

múkou vysypanej formy. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou. Vložíme do

predhriatej rúry a predpečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 15 minút

2. Korpus necháme mierne vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou

šťavou, vajcami, kôrou a farbou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Náplň

nanesieme na korpus. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 30 minút

4. Na horúci koláč nanesieme kyslú smotanu, uhladíme a necháme vychladnúť.

5. Na ozdobenie nakrájame citrón na tenké plátky a poukladáme ich na koláč. Prikrášlime lístkami

mäty alebo medovky a odložíme do chladničky.

TIP:

Koláč môžeme pripraviť aj s limetkou a zafarbiť zelenou gélovou farbou Dr.Oetker.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *