Marhuľová torta
Na cesto potrebujeme:
300 g hladkej múky, 200 g masla alebo rastlinného tuku, 130 g práškového cukru, 3 žĺtky, kôra z jedného umytého citróna
Na plnku potrebujeme:
4 bielky, 4 lyžice marhuľového lekváru, 4 lyžice práškového cukru
Postup:
Najprv si preosejeme múku, rozmrvíme do nej maslo (rastlinný tuk), pridáme cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, všetko premiešame, vypracujeme cesto a odložíme na chladné miesto. Následne cesto rozdelíme na 5 častí a každú upečieme v tortovej forme samostatne. Po upečení tortové pláty natrieme plnkou, ktorú si pripravíme tak, že bielky, lekvár a cukor spolu dôkladne vymiešame. Natreté pláty poukladáme na seba, povrch potrieme plnkou a ozdobíme čerstvými alebo zaváranými marhuľami. Hotovú tortu dáme na chladné miesto a krájame až na druhý deň.