Dezerty a múčne jedláReceptyZemiaky

Zemiakové šúľance s makom alebo so strúhankou

Potrebujeme:

700 g zemiakov, 300 g hladkej múky, 120 g masla, 120 g zomletého maku (strúhanky), 120 g práškového cukru, 2 vajcia, štipka soli

Postup:

Najprv si zemiaky uvaríme, ošúpeme a následne ich popučíme. Pridáme vajce, soľ, múku a všetko spolu dôkladne zamiesime. Cesto pokrájame na malé šúľance. Takto pripravené šúľance uvaríme vo vriacej, osolenej vode. Keď sú už šúľance uvarené, vyplávajú na hladinu. Podávame ich s roztopeným maslom, práškovým cukrom, makom alebo opraženou strúhankou.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *