Hlavné jedláMäsoRecepty

Mäsová roláda s orechovou plnkou

Kombinácia šťavnatého mäsa, výrazného rokfortu, jemnej lučiny, orechov a sušených rajčín vytvára jedinečnú chuťovú harmóniu, ktorú ešte umocní voňavé gyros korenie. Príprava je jednoduchá, no výsledok pôsobí ako z reštaurácie – prekvapte svojich hostí týmto chutným a netradičným pokrmom.

Potrebujeme:

  • 500-800g mäsa (bravčové alebo kuracie)
  • 1 ks syr – rokfort
  • 50g vlašských orechov
  • 3-4 plátky šunky
  • 1 kd syr – lučina
  • 5 ks sušených, v oleji naložených rajčín
  • 1 PL korenia gyros
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ

Postup:

Mäso si najprv umyjeme, osušíme a rozrežeme tak, aby vznikol väčší plát, vhodný na zavinutie rolády. Následne ho naklepeme tĺčikom na mäso, osolíme podľa chuti a rovnomerne potrieme pretlačeným cesnakom. Na takto pripravený plát rozložíme plátky kvalitnej šunky, pridáme nahrubo nastrúhaný syr typu rokfort a kúsky smotanového syra, napríklad lučiny. Ďalej pridáme nasekané vlašské orechy a na menšie kúsky nakrájané sušené alebo čerstvé rajčiny, ktoré pokrmu dodajú šťavnatosť aj výraznejšiu chuť.

Plát mäsa pevne zavinieme do tvaru rolády. Ak je to potrebné, previažeme ho kuchynským špagátom, aby si počas pečenia udržal tvar. Povrch rolády dôkladne posypeme zmesou gyros korenia a vložíme ju do pekáča. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote približne 180 °C. Počas pečenia podľa potreby podlievame výpekom alebo trochou vody, aby sa mäso nevysušilo a zostalo šťavnaté. Pečieme, kým roláda nezíska zlatohnedú kôrku a vnútro nie je dôkladne prepečené.

Takto pripravenú mäsovú roládu môžeme podávať s opekanými zemiakmi, dusenou zeleninou alebo čerstvým šalátom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *