Dezerty a múčne jedláRecepty

Dvojfarebná bábovka

Potrebujeme:

4 vajcia, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 1 balíček vanilkového cukru, kakao, hrozienka, kandizované ovocie

Môžeme začať piecť:

Žĺtky vymiešame dopenista s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Polovicu cesta vylejeme do bábovkovej formy, posypeme hrozienkami a kandizovaným ovocím (napríklad papája, ananás, melón). Do druhej polovice primiešame kakao, ktoré nám cesto zafarbí. Vlejeme do formy. Pečieme v rúre pri 180 °C približne 40 minút. Upečenú bábovku vyklopíme a vychladenú posypeme cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.

Ako pripravíme čokoládovú polevu? 100g čokolády na varenie roztopíme so 100g masla vo vodnom kúpeli. Ak pridáme 2-3 lyžičky oleja, poleva sa bude pekne lesknúť.

Ilustračné foto

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *