CestovinyReceptyZemiaky

Granadír

Granadiersky pochod si pamätáme z detstva, pripomína nám návštevy u starých rodičov či obedy v školskej jedálni. Pripravte si doma výborný tradičný granadír s kyslou uhorkou.

Potrebujeme:

1000 g zemiaky
400 g cestovinových fliačkov
3 cibule
olej alebo masť
soľ
mletá sladká paprika

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a popražíme na oleji. Pridáme očistené, umyté, na kocky nakrájané zemiaky. Posolíme, posypeme červenou paprikou, chvíľku pražíme, podlejeme hrnčekom vody, zakryjeme a dusíme. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme uvarené fliačky. Premiešame a podávame s kyslou uhorkou.

Tip: Skúste si do granadíru pripraviť aj domáce cestoviny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *