Medvedie labky

Potrebujeme:

350 g hladkej múky, 260 g masla, 240 g práškového cukru, 120 g vlašských orechov, 2 lyžice kakaa, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1 vajce, citrónová šťava, práškový a vanilínový cukor na obalenie

Postup:

Múku si najprv preosejeme, pridáme do nej pomleté orechy, cukor, maslo, vajce, kakao, koreniny a citrónovú šťavu. Spracujeme cesto, sformujeme do valčeka a následne pokrájame na kúsky. Vzniknuté kúsky cesta vtláčame do formičiek, rozložíme na plech a v predhriatej rúre pečieme približne 10 minút. Po upečení medvedie labky vyklopíme a obalíme v práškovom a vanilínovom cukre.

Ilustračné foto: sxc.hu

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *