Orechové srdiečko

Potrebujeme:

Cesto:
3 vajcia,
3 PL teplej vody,
100 g práškového cukru,
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker,
100 g hladkej múky,
20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker,
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker,
Náplň:
500 ml smotany na šľahanie,
2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker,
1 zarovnaná KL práškového cukru,
150 g mletých vlašských orechov,
2 – 3 PL likéru Amaretto,
Na ozdobenie:
250 g čerstvých alebo mrazených malín,
50 g polených vlašských orechov,
2 zarovnané PL práškového cukru.

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy v tvare srdca (22 – 24 cm) vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme. Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame. Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky. Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.

TIP: Maliny môžeme zameniť aj za iné ovocie.
TIP 2: Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm.

????????????????????????????????????

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *