Paradajkový dip s mozzarellou
Tento osviežujúci paradajkový dip s mozzarellou je skvelým doplnkom na každý stôl – či už ako predjedlo, ľahký snack alebo súčasť letného pohostenia. Kombinácia sušených paradajok, jemnej mozzarelly, aromatickej bazalky a bylinkového syra vytvára lahodne krémovú nátierku plnú stredomorských chutí. Hotový je za pár minút a podávať ho môžete s čerstvou ciabattou, praclíkmi alebo grilovanou zeleninou.
Potrebujeme:
- 3 balenia mozzarelly (125g)
- 100g sušených paradajok v oleji
- 1 strúčik cesnaku
- lístky bazalky
- 200g čerstvého syru s bylinkami
- 6 PL oleja z paradajok
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Mozzarellu aj sušené paradajky necháme dobre odkvapkať, aby sa zbavili prebytočnej tekutiny, ktorá by mohla ovplyvniť konzistenciu dipu. Následne ich nakrájame na malé kúsky, aby sa ľahšie a rovnomerne rozmixovali. Cesnak ošúpeme a nahrubo nasekáme – odporúčame použiť čerstvý cesnak, ktorý dodá dipu výraznejšiu arómu. Bazalku dôkladne umyjeme pod studenou vodou, opatrne osušíme čistou kuchynskou utierkou alebo papierovým obrúskom, aby nezostala vlhká.
Všetky pripravené suroviny – nakrájanú mozzarellu, paradajky, cesnak a bazalku – vložíme do kuchynského mixéra. Pridáme aj čerstvý bylinkový syr, ktorý dodá dipu krémovú textúru a jemne bylinkovú chuť. Prilejeme trochu oleja, ktorý ostal z paradajok – má v sebe veľa chuti a zvýrazní celkový výsledok.
Zmes dôkladne rozmixujeme do hladkej konzistencie. Na záver dip dochutíme štipkou soli a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti. Môžeme ešte krátko premiešať, aby sa chute prepojili. Dip podávame ideálne s chrumkavým praclíkom, ciabattou alebo iným čerstvým pečivom ako predjedlo, snack alebo súčasť studeného bufetu.
Hľadáte viac inšpirácie na rýchle a chutné snacky? Pozrite si naše ďalšie recepty tu.