Dezerty a múčne jedláPR články a tlačové správyReceptyTop

Pečené jablká s mascarpone a karamelovým cukrom

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 20 minút

Vystačí na: 4 porcie

Prísady:

  • 4 stredne veľké jablká
  • 50 g hrozienok
  • 50 g nahrubo nasekaných orechov alebo mandlí
  • 2 PL rumu
  • 4 balíčky Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker
  • 4 PL masla

Na krém:

  • 200 g mascarpone
  • 2 balíčky Vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry strúhanej Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • zapekaciu nádobu

Príprava:

  1. Jablká so šupkou omyjeme, osušíme a prepolíme. Lyžičkou vydlabeme dužinu okolo jaderníka.

  2. Hrozienka namočíme do rumu, premiešame s nasekanými orechmi alebo mandľami a karamelovým cukrom.

  3. Zmesou naplníme jablká a navrch položíme lyžicu masla. Jablká dáme do maslom vymastenej zapekacej nádoby a prikryjeme alobalom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pod alobalom, odkryjeme a dopečieme odkryté.

 

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 35 minút

  1. Mascarpone premiešame s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.

  2. Jablká vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť. Ihneď podávame ešte teplé s mascarpone.

TIP: Karamelový cukor môžeme nahradiť Trstinovým cukrom s rumovou príchuťou.

Hodnotenie múčnika: Výborné, chutné jesenné a zimné teplé pohostenie, keď sa pikantnosť kyslastých jabĺk snúbi s jemnou maslovou chuťou mascarpone a sladkými orieškami a hrozienkami. Hodí sa ako popoludňajší dezert ku káve alebo čaju, vôňa pečených jabĺk prevonia celý byt .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *