Pečený karfiol na ázijský spôsob

Pečený karfiol na ázijský spôsob môže byť ideálnou cestou, ako ozvláštniť klasiku v podobe vyprážaného karfiolu. S medovo-cesnakovou omáčkou, sezamovými semiačkami a jarnou cibuľkou chutí skutočne výborne. Pripravte si ho podľa nášho receptu 😉

Na pečený karfiol budeme potrebovať: 

  • 1 väčší karfiol 
  • 80 ml sójovej omáčky 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 limetka 
  • 1 Pl čili omáčky 
  • 2 Čl kukuričného škrobu 
  • Sezamové semienka 
  • jarná cibuľka 

Na obaľovanie:

  • hladká múka
  • vajíčka
  • strúhanka
  • soľ

Ako na to:

Nakrájame si karfiol na menšie kúsky. Poriadne prepláchneme a necháme odkvapkať. Rúru si predhrejeme na 180°C. Umyté a odkvapkané ružičky karfiolu obalíme najskôr v múke. V samostatnej miske si rozšľaháme vajíčko a dobre posolíme. Následne obalený karfiol v múke obalíme vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Obalený karfiol rozložíme na plech, ktorý si predtým vystelieme papierom na pečenie. Karfiol pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry. Pečieme na 180° C približne 20 – 25 minút, kým nebude karfiol pekne zlato-hnedý a chrumkavý. 

Medzitým, ako sa nám karfiol pečie si pripravíme omáčku. V hrnci zmiešame med, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, limetkovú šťavu a čili omáčku. Zmes privedieme do varu na miernom ohni a prilejeme škrob, ktorý si rozmiešame v troche vody. Spolu prevaríme približne 2-3 minútky. Upečený karfiol opatrne premiešame s omáčkou, posypeme do zapekacej misky alebo vrátime naspäť na plech. Posypeme sezamom a vrátime späť do rúry na ešte 5 minút. Hotový pečený karfiol posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a voilá, môžeme podávať. Dobrú chuť.

pečený karfiol na ázijský spôosob

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám pečený karfiol na ázijský spôsob chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *