Dezerty a múčne jedláRecepty

Perník s jablkami

Potrebujeme:

2-3  jablká,
1 šálku hrozienok,
1 šálku vlašských orechov,
1 šálku oleja,
2 šálky kryštálového cukru,
4 šálky polohrubej múky,
1 kypriaci prášok do perníka,
1 lyžička škorice,
1 PL rumu,
1 PL medu.

Postup:

Hrozienka necháme rozmočiť vo vode s trochou rumu. Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubšie rezance. Dáme ich do hrnca a zalejeme asi litrom vody. Varíme do mäkka a scedíme. Šťavu odložíme bokom. Orechy posekáme na menšie kusy, to isté platí aj pre hrozienka, no môžu ostať aj v celku. Do hrnca dáme olej s cukrom a miešame, kým sa cukor  nerozpustí. Pridáme tam pripravené orechy aj hrozienka, scedené jablká a varíme asi 3 minúty. Zmes odstavíme a necháme mierne vychladnúť. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom do perníka a škoricou, prilejeme olejovú zmes a postupne vymiešame cesto. Vylejeme ho na plech s papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Po upečení vrch potrieme medovou polevou, pripravenou z jablkovej šťavy a 1 PL medu.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *