PR články a tlačové správyRecepty

Perníkové tiramisu

Perníkové tiramisu – aké jednoduché, také lahodné

  • ľahká príprava

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech)

Vystačí na: asi 4 porcie


Na cesto:

250 g hladkej múky do perníka Dr.Oetker

140 g cukru

1 PL kakaa

1 PL medu

25 g zmäknutého masla

2 vajcia


Na krém:

1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker

300 ml studeného mlieka


Na poliatie a posypanie:

1 KL instantnej kávy

100 ml vody

1 zarovnaná KL mletej škorice


Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

formičky na vykrajovanie

elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po povykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Povykrajované tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech)


2. Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou váľka.


3. Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.

4. Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *