Perníkové tiramisu
Perníkové tiramisu – aké jednoduché, také lahodné
- ľahká príprava
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech)
Vystačí na: asi 4 porcie
Na cesto:
250 g hladkej múky do perníka Dr.Oetker
140 g cukru
1 PL kakaa
1 PL medu
25 g zmäknutého masla
2 vajcia
Na krém:
1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker
300 ml studeného mlieka
Na poliatie a posypanie:
1 KL instantnej kávy
100 ml vody
1 zarovnaná KL mletej škorice
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
formičky na vykrajovanie
elektrický ručný šľahač
1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po povykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Povykrajované tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech)
2. Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou váľka.
3. Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.
4. Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť.