Rajčinový aspik s olivami a bazalkou
Doba prípravy: asi 25 minút
Vystačí na: asi 9 porcií
Prísady:
Na aspik:
750 g väčších rajčín
1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker
3 PL vody
100 g čiernych olív
100 g zelených olív
1 balíček mozzarelly
pár lístkov čerstvej bazalky
1 zarovnaná KL soli
½ KL čili korenia
1 PL šťavy z citróna
Ešte potrebujeme:
ponorný mixér
silikónovú formu na muffiny
Príprava:
- Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.
- Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
- Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.