BravčovéMäsoRecepty

Ražniči “na paličke”

Potrebujeme:
400g bravčového mäsa, 200g zemiakov, 100g slaniny, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 40g oleja

Postup:
Umyté bravčové mäso pokrájame na väčšie kocky, dáme do misy, osolíme, okoreníme a poprášime mletou červenou paprikou. Medzitým očistíme cibuľu a pokrájame na štvrtiny tak, aby sa dala napichovať na ihly, nakrájame aj slaninu na väčšie kocky. Na kovové alebo drevené ihly napichujeme striedavo zemiak, mäso, slaninu a cibuľu. Pripravené ražniči poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme a necháme piecť v rúre až kým mäso a zemiaky nezmäknú.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *