HovädzieMäsoRecepty

Roastbeef

Potrebujeme:
1 kg hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, olej na opekanie

Postup:
Vykostenú roštenku zbavíme tukových častí, opláchneme a osušíme obrúskom. Potom ju osolíme, dobre okoreníme mletým čiernym korením a necháme odstáť. Takto pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán, potom vložíme do vyhriatej rúry, polejeme olejom v ktorom sa opekalo a pečieme 30 až 40 minút. Počas pečenia mäso pravidelne polievame vlastnou šťavou. Takto upečené mäso je mäkké, vo vnútri rúžové a šťavnaté. Hotové pokrájame na plátky, uložíme do misy a polejeme vlastnou šťavou. Podávame s dusenou ryžou alebo opekanými zemiakmi. Taktiež môžeme tanier ozdobiť hlávkovým šalátom, kyslou uhorkou alebo tatárskou omáčkou.

Ilustračné foto: sxc.hu

One thought on “Roastbeef

  • Mňam to musí být dobré 🙂

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *