BravčovéMäsoRecepty

Segedínsky guláš

Potrebujeme:
400 g bravčových rebierok, 400 g kyslej kapusty, 80 g cibule, 40 g masti (olej), 30 g hladkej múky, 2,5 dl kyslej smotany, mletá červená paprika, soľ, rasca, trocha cukru

Postup:
Rebierka najprv dôkladne umyjeme a nakrájame na kocky. Na masti si speníme nasekanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, pripravené mäso, osolíme a necháme podusiť. Keď sa šťava vyparí, prilejeme horúcu vodu a dusíme do polomäkka. Následne pridáme nakrájanú kyslú kapustu, pomletú rascu a spolu udusíme do mäkka. V kyslej smotane rozmiešame múku, nalejeme na mäso, pridáme trochu cukru necháme povariť. Podávame s knedľou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *