Sladká maškrta z ovsených vločiek
Ak hľadáte svieži koláč, ktorý bude chutiť celej rodine aj kolegom v práci, máme pre vás skvelý recept. Dostali sme sa k nemu len vďaka našej kolegyni Lenke, ktorá nás ním jedno pracovné poobedie prekvapila.
Potrebujeme:
na korpus:
500 g ovsených vločiek
2 lyžice kokosového oleja
na krém:
250 g mascarpone
1 jemný tvaroh
1 biely jogurt
štipku kokosového mlieka
med na osladenie podľa chuti
na dozdobenie čučoriedky, sekané mandle alebo podľa domácich zásob
Postup:
Ovsené vločky si rozmixujeme mixérom na múčku, ktorú zmiešanie s kokosovým olejom. Vznikne cestová hmota, ktorou vystelieme dno plechu alebo inej formy na pečenie. Cesto musí zakrývať celé dno a musí byť rovnomerné.

Potom si zmiešamie všetky biele ingrediencie spolu s medom, ktorý pridávame, kým nám krém nebude dostatočne sladký. Nalejeme ho na cesto z ovsených vločiek, zarovnáme a vrch koláča dozdobíme podľa našich možností.
Koláč dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín a potom ho už môžeme jesť.
